joi, 30 decembrie 2010
miercuri, 15 decembrie 2010
Pentru Sărbătoarea Bradului de Crăciun - fotografii şi albume tipărite!
http://whitegoldenchristmas.blogspot.com/
marți, 14 decembrie 2010
Colinde, colinde...
la Filiala Dimitrie Cantemir
au fost prezenţi copii de la
Iuliana Arsene şi Alexandra Pisaltu,
şi s-au bucurat de cadourile oferite de gazde
Expoziţia de icoane pe sticlă
COLINDE, COLINDE
INFORMEAZĂ-TE!
Noi îţi asigurăm accesul gratuit la ORICE informaţie!
www.bibliotecametropolitana.ro
duminică, 12 decembrie 2010
sâmbătă, 11 decembrie 2010
Beduinul atomic
Se află sub tipar: Urma sângelui întunecat de acelaşi autor.
Adela
Dacă, în prima carte poliţistă din seria deschisă de Şerban Mărgineanu, “şansa” la redresare valorică a comunităţii prezentate era câinele, Sasha, în volumul de faţă, avem o fată... Adela, nume provenit din limba germană, de la “adal”, nobil adică, prin urmare o fiinţă de esenţă preţioasă, nobilă aşadar, pe care o întâlnim pentru prima dată “împiedicându-se” - în puţinele ei clipe de libertate “furată” -, de un... câine. Alt câine. Unul prin intermediul căruia este exploatată credulitatea oamenilor, a femeilor îndeosebi, în scopul unui “război sfânt”, o “cauză” ce merită orice fel de sacrificii, conflict în care intră şi Adela, fără să vrea, în numele iubirii. Un câine, deci, care se adapta uşor, putea să fie învăţat aproape orice (şi aici seamănă cu Sasha), “de o culoare nedefinită”, o rasă aproape necunoscută şi neomologată în Europa. Cam la fel de “ştearsă”, docilă şi capabilă de performanţe este şi fata. “Adela semăna cu soldaţii anonimi pe care domnul colonel îi văzuse prin nesfârşitele garnizoane străbătute în lunga sa carieră militară”. Ea va lupta contra “beduinului atomic”: două lumi atât de diferite şi aproape incomunicabile! Aparent, pierde: este părăsită, iar Ehud Billah o ia de la capăt, cu alte şi alte “păgâne lăsate de capul lor”. În realitate, nu este înfrântă: îşi depăşeşte propriile limite, rămâne însărcinată, perpetuează şansa, transformă “crezul” de “jahada” în simplă atracţie (sexuală şi vag sentimentală) pentru o femeie. Celălalt “soldat anonim” (autorul îl numeşte astfel şi pe el) este înfrânt. Şi personajul principal, Prostituata (prezentată sub mai multe chipuri), este învinsă. Merită să urmăriţi în ce fel se regăseşte acest cuplu (Adela-Ehud) în toţi ceilalţi protagonişti. Cred că putem vorbi, în acest sens, de încă o reuşită a lui Şerban.
Cu al doilea volum, am descoperit că există şi o calitate pe care, la primul, nu o conştientizam: indiferent dacă sunt pozitive sau negative, autorul poate să facă personajele să ne fie simpatice; deseori, citind, le zâmbeşti fără să vrei şi, apoi, aştepţi cu un soi de curiozitate uşor nerăbdătoare, să vezi ce au mai făcut, cum au evoluat, ce au mai spus. Chiar dacă sunt “rele”, nu le poţi uita, dar nu din cauza atitudinii moral-judicative contra lor, intrigii sau gândului neplăcut că sunt desprinse din viaţă, ci datorită acestei simpatii instalate de la primele rânduri ce au legătură cu ele.
Îl felicit şi sper să continue. (S.C.D.)
sâmbătă, 4 decembrie 2010
De Mos Nicolae...
Va postez numai niste "mosi" de... Mos Nicolae. (Foto Mircea Dascalu)
marți, 30 noiembrie 2010
luni, 29 noiembrie 2010
Despre Cartea de Onoare a cenaclului
Dumitru St. Panaitescu Perpessicius a disparut in 1971. In ianuarie 1972, tatal meu infiinta deja cenaclul Perpessicius din Valea Marului si revista Virste si Trepte. Cind s-au intrunit conditiile ca acestea sa fie reluate la Bucuresti, a facut tot ce a putut pentru ca iubitorii de literatura care se simteau atrasi de "perpessicianism" sa aiba un cadru adecvat pentru a se "aduna laolalta"... Ideea editurii este, desigur, comuna cu a fiului lui Perpessicius.
Cartea de Onoare a fost "deschisa" la 5 ani de activitate, in 31 ianuarie 1977. Sint frumoase acele insemnari cuminti, depuse in cerneala pe foile de-acum ingalbenite de vreme. Este speciala pentru mine si fiindca pe vremea aceea nu se prea gaseau materiale din care sa o realizeze, este deci invelita in pinza visinie, taiata primitiv de tata si lipita cum s-a putut, iar titlul este scris de el, cu vopsea aurie, fara sablon, dar atit de... curat! Paginile sint atit de vii! Le voi folosi in suplimentul revistei Paradox, Manuscris.
Dumitru D. Panaitescu, fiul criticului si editorului, a vizitat cenaclul de citeva ori, la Valea Marului. El a scris insa in Cartea de Onoare in 1982, la implinirea a 10 ani de atelier si revista. La fel, Ilie I. Mirea, un alt apropiat al familiei Panaitescu, ca sa dau numai doua exemple.
Orgoliilor uriase ale unor oameni "de cultura" bucuresteni nu le-a placut raminerea sub patronajul spiritual al lui Perpessicius ("braileanul"), dupa cum probabil ca nu le place faptul ca eu mai pastrez principiile culturale pe care mi le-a transmis Marcel Crihana ("galateanul") in privinta editurii, cenaclului si revistei. Dar este... exclusiv problema lor.
Aceste "minore dar remarcabile" (ca sa-l parafrazez pe Calinescu - asa vorbea despre Perpessicius ca poet) fapte culturale bucurestene au implinit 10 ani in 20 aprilie si am vorbit suficient despre asta. Numai ca in 6 aprilie s-a stins si mentorul meu (nu mai scriu "al nostru" fiindca se pare ca unii "critici" de azi s-au simtit jigniti). Deci nu am putut sarbatori la sfirsitul primaverii... nimic.
Sortind cartile din biblioteca tatei pentru a dona o parte, am descoperit aceasta Carte de Onoare. Nu o mai vazusem si, impresionata de cuvintele pretioase notate acolo, am hotarit sa le prezint si celorlalti membri ai cenaclului si redactiei. Le mai povestisem cite ceva, din cele ce-mi spunea tata, dar nu aveam o "dovada". Am gasit si scrisori, pe care le voi publica daca si cind va fi posibil. Sint personale, adica adresate tatalui meu, asa ca, slava Domnului, nu trebuie sa platesc vreun drept de autor nemeritat de urmasi.
Si altele, dar despre acelea... alta data.
Mi-am dat seama brusc ca atelierul de la Bucuresti este de fapt atit de strins legat de cel valmarean incit... putem vorbi de unul si acelasi fapt cultural, de evolutia aceluiasi, de continuitate. Adasar, nu avea rost o sarbatorire a 10 ani, ci una a... 38! Mi s-a parut chiar fain! M-am bucurat, am zimbit si...
Zimbesc si acum, cu toate ca, vorba unui prieten, care de fapt habar nu are ca-mi este prieten: ce stiu eu despre managementul cultural?!
Ar trebui sa fiu trista, dar nu pot.
Revenind la Cartea de Onoare, vor scrie si cei de azi, de mina, in cerneala, incepind de la 31 ianuarie 2011. Daca va rezista pina atunci. Daca nu,...
Sorina Dascalu
sâmbătă, 27 noiembrie 2010
Intalnirea din 26 noiembrie
miercuri, 24 noiembrie 2010
Programul întâlnirii de VINERI, 26 NOIEMBRIE A.C., ORA 16.00
Întâlnirea are loc la Biblioteca Metropolitană Bucureşti, Filiala Dimitrie Cantemir.
duminică, 14 noiembrie 2010
Dictionarul membrilor cenaclului Perpessicius
vineri, 12 noiembrie 2010
marți, 9 noiembrie 2010
Lansare carti
Sandu Stefanescu si intreg auditoriul au adus un ultim omagiu poetului Adrian Paunescu.
Un grup de elevi ai Colegiului National Dimitrie Cantemir au prezentat un superb spectacol (scenete avand ca subiect principal creatia si creatorul, lectura, atitudinea fata de cultura si carte, "filosofia vietii").
Au fost acolo, alaturi de cei doi autori, Sorina Crihana Dascalu si gazdele evenimentului, membri ai cenaclului Perpessicius, cadre didactice, studenti, elevi, familia, prietenii, colegii de catedra, dar si persoane sosite la biblioteca pentru imprumut carti, care au dorit sa asiste si la activitatea desfasurata, pentru a-i putea intalni pe scriitorii si poetii prezenti.
Va asteptam la intalnirile cenaclului Perpessicius, in ultima vineri a fiecarei luni, de la 16.00, tot la Biblioteca Dimitrie Cantemir.
joi, 4 noiembrie 2010
Lansari la Biblioteca Metropolitana Dimitrie Cantemir
Asa cum v-am anuntat deja, va invitam la prima intalnire a membrilor cenaclului Perpessicius la Biblioteca Metropolitana Dimitrie Cantemir.
Va postam inca o data adresa:
vineri, 29 octombrie 2010
Schimbare locatie atelier
Incepand cu luna noiembrie, atelierul de creatie Perpessicius isi va desfasura activitatea la Biblioteca Metropolitana Dimitrie Cantemir, in ultima vineri a fiecarei luni, de la ora 16.00.
In celelalte zile de vineri, sunt intalniri de redactie la sediul din Bdul 1 Decembrie 1918, ora 17.00.
Vom discuta amanunte despre programul nostru in a doua parte a intalnirii din 8 noiembrie, ora 16.00, cand avem lansarea cartii De ce nu sunt ateu de Cristian Mihai Pomohaci - eveniment la care ne-am bucura sa puteti participa!
marți, 26 octombrie 2010
De Sf. Dimitrie
De Sfintii Dimitrie, pe 26 si 27 octombrie, ii comemoram si noi pe cei doi Perpessicius: Dumitru St. Panaitescu, tatal si Dumitru D. Panaitescu, fiul.
Speram ca, alaturi de Sfinti, ei doi si mentorul nostru, Marcel Crihana, vegheaza la destinul editurii, atelierului de creatie si revistei ai caror patroni spirituali sunt.
Il pomenim astazi, de asemenea, pe Dimitrie Cantemir, cel care a dat numele bibliotecii unde ne vom intalni pentru desfasurarea unora dintre atelierele Perpessicius.
Azi, la 17.00, va invitam la Biblioteca Metropolitana Dimitrie Cantemir pe toti cei care doriti sa fiti alaturi de noi. Printre altele, va fi prezentata acolo cartea colegului nostru, Cristian Pomohaci, Oglinda, aparuta la Editura Perpessicius.
Vineri, ne vedem la cenaclul de acasa, in biblioteca profesorului Marcel Crihana, tot de la 17.00.
In legatura cu urmatoarele activitati ale Zilelor Editurii, veti fi anuntati in timp util.
duminică, 24 octombrie 2010
Prezentare carte la BMB D. Cantemir
Biblioteca Metropolitana Bucuresti, filiala Dimitrie Cantemir
- 26 octombrie 2010, ora 17.30
Prezentare de carte - Oglinda de Cristian Mihai Pomohaci, Editura Perpessicius, Bucuresti, 2009
Montaj literar-artistic
Expoziţie de fotografie
Acordarea premiilor pe anul 2010
Participanţi
Cristian-Mihai Pomohaci
prof. Victoria Silvia Şerban
prof. Oana Bobeanu
prof. Iuliana Şerban
Mijloace de transport în comun
Staţia Piaţa Gemeni
Tramvai: 16
Autobuze: 133, 135, 226, 785
Troleibuze: 79, 86
duminică, 17 octombrie 2010
Caviarul cainelui de lupte
La Editura Perpessicius, a apărut cartea de proză poliţistă Caviarul câinelui de lupte de Şerban Mărgineanu. De acelaşi autor, se află sub tipar volumul Beduinul atomic.
Pentru comenzi, trimiteti o notă pe adresa redacţiei.
Sasha
Şerban a avut întotdeauna un câine care l-a însoţit pretutindeni, dar oamenii au reuşit să-i fie apropiaţi numai ca excepţii...
De ce a ales el, aşadar, ca personaj central, pentru o carte cu accente dure, violente pe alocuri, cu nedreptăţi greu de suportat, numeroase atentate la demnitate, un câine? Probabil pentru că este un simbol al simţului etic, al încrederii, loialităţii până la devoţiune şi al prieteniei autentice. Dar ce fel de câine?! O fiinţă pe care omul a încercat, crezându-se Dumnezeu, să o creeze artificial, amestecând diabolic rasele, împotriva firii, străduindu-se să o denatureze, să o piardă (după chipul şi asemănarea lui), să-i elimine tot ceea ce putea fi bun şi să-i dezvolte agresivitatea de nestăpânit, partea “întunecată”, forţa brutală, instinctul de a ucide pentru a se apăra de pericole (iniţial reale, apoi inexistente, dar resimţite tot ca adevărate).
Ideea paradoxală, foarte frumos surprinsă de Şerban, este că deseori (de cele mai multe ori, în viziunea lui - şi într-un contrast de o claritate dureroasă!...) oamenii se comportă ca nişte câini (în sens peiorativ, fireşte), iar câinii, ca nişte oameni (şi încă unii dintre cei mai umani!). Dacă acest aspect al vieţii contemporane îl întristează profund pe autorul “Citadinelor”, în volumul de faţă pare să-l incite la ironie, sarcasm chiar, ori la un zâmbet uşor dezgustat.
Sasha, câinele de lupte, reprezintă şi un fel de ultimă speranţă ca lucrurile să revină la normal, căci acesta rezistă în mod admirabil - îşi păstrează caracteristicile pozitive definitorii ale speciei lui, trăsături ce ies din nou la suprafaţă la întâlnirea lui cu fetiţa, cu acel copil încă inocent, încă ingenuu. Între oameni precum hoţii şi traficanţii, şarlatanii, escrocii, prostituatele şi proxeneţii, bancherii fără scrupule, hackerii din lumea Internetului, mercenarii, umbrele dubioase de pe străzile cartierelor mărginaşe ş.a., câinele semnifică “lumea bună”, nobleţea, valoarea, chiar dacă într-un stadiu ca şi incipient, precum sturionii încă neapăruţi din caviar.
Aproape fiecare personaj este cel puţin la fel de interesant, ritmul este destul de alert, există şi suspans, şi o tensiune suficient de bine întreţinută pentru a face cartea atractivă. Ne bucurăm că Şerban a avut curajul (este nevoie de curaj pentru a te lansa în acest gen deloc uşor!) să deschidă o serie poliţistă la editura noastră. Sperăm că o va continua. (Redacţia)
English for Schengen - Workbook by Dania Lara Cosma
Pentru comenzi, trimiteti o nota pe adresa redactiei.
Dania-Lara Cosma este instructor de poliţie şi formator la Institutul de Studii pentru Ordine Publică, titulară a cursurilor de iniţiere, perfecţionare şi specializare în domeniul limbilor engleză şi italiană, organizate de Catedra Pregătire Misiuni Internaţionale, în cadrul Pregătirii continue a personalului Ministerului Administraţiei şi Internelor. Din anul 2008 este membră a Grupului de lucru CEPOL, Colegiul European de Poliţie, pentru crearea şi implementarea unei platforme elearning de învăţare a limbajului juridic şi poliţienesc în limba engleză, construită pe Curricula Comună CEPOL şi adresată ofiţerilor de poliţie din Uniunea Europeană. Face parte din Reţeaua traducătorilor INTERPOL.
Absolventă a Masterului ‘Cultural Unity and Diversity in Learning and Teaching English in European Context’ (2007), este în prezent doctorand al Universităţii Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca, şi elaborează un studiu comparativ privind strategiile de comunicare în limbile engleză şi italiană. A publicat lucrarea Fostering Learner Autonomy in Teaching Police English Courses for Continuing Professional Development (2009) şi English for Law Enforcement Workbook - coautoare - (2010).
English for Schengen Training Workbook reprezintă un instrument util şi atractiv de actualizare şi informare asupra aşa-numitului Spaţiu Schengen, atât asupra istoriei, obiectivelor sale, cât şi asupra aspectului său concret - măsurile compensatorii adoptate de statele membre, în urma eliminării controalelor la frontierele interne, cu toate efectele şi transformările aduse de acestea, atât la nivel instituţional cât şi la nivelul cetăţenilor. Conţinutul e prezentat în manieră interactivă şi practic-aplicativă, ce va familiariza cititorul/cursantul cu vocabularul de specialitate Schengen în limba engleză, folosit de cei implicaţi în arhitectura Schengen şi, inevitabil, cea Europeană.
Un atu al lucrării îl reprezintă faptul că autoarea nu se “mişcă” restrictiv în interiorul Spaţiului Schengen, ci abordează, printr-o prezentare documentată, atât arhitectura instituţiilor Uniunii Europene şi ale domeniului Justiţie şi Afaceri Interne cât şi instrumentele legislative ale Uniunii, în lumina Noii Constituţii Europene şi a Programului de la Stockholm, un domeniu care, în ultima perioadă, a fost ignorat atât de către lectori cât şi de către cursanţi.
Lucrarea se adresează unui public larg, personalului Ministerului Administraţiei şi Internelor şi al celorlalte ministere implicate direct în aderarea României la Spaţiul Schengen, atât personalului de conducere, cât şi de execuţie, constituind un binevenit element de noutate în peisajul publicistic actual.
Dictionarul membrilor atelierului de creatie Perpessicius-Crihana
La solicitarea repetata a unora dintre dv, am hotarat sa editam si noi un DICTIONAR ILUSTRAT AL MEMBRILOR CENACLULUI PERPESSICIUS si PERPESSICIUS-CRIHANA. Dorim sa fie finalizat pana de sarbatorile de iarna, fiind un dar frumos de Craciun pentru cei care ne cunosc.
Dictionarul va avea cinci sectiuni: membri de onoare (mentorul nostru si cele cateva persoane care au dat numele premiilor Perpessicius-Crihana), membri fondatori, membri permanenti (dar care nu sunt printre fondatori) si invitati care au trecut pe la noi fara sa revina ca membri, dar carora le datoram totusi reusita unor activitati… Si, a cincea, o anexa cu texte reprezentative ale colegilor si prietenilor mentionati in celelalte sectiuni. Desi nu este nevoie, va spunem ca volumul va avea o grafica deosebita, min. 200 pagini si va fi una din cartile pe care orice membru al cenaclului nostru va dori sa o aiba ca amintire in biblioteca.
Participarea nu este obligatorie si nu vom publica nimic in legatura cu vreunul dintre dv daca nu doriti sa va implicati in acest proiect. Nu este un secret ca un astfel de demers nu poate fi sustinut financiar exclusiv de Editura Perpessicius, in acest moment. Volumul va fi pus in vanzare la un pret stabilit ulterior in functie de numarul de pagini rezultat. Prin urmare, contributia fiecaruia va fi dupa cum urmeaza:
- xxxxx (pentru a afla sumele propuse, va rugam sa ne contactati telefonic) - membrii fondatori, 1 exemplar inclus, max. 2 pagini prezentare cu 2 imagini, max. 5 pagini text sectiunea V; subsectiune, redactorii revistei de cultura Paradox.
Daca vreunul dintre dv doreste mai multe pagini, contributia creste proportional cu nr. acestora.
- xxxxx membrii permanenti, 1 exemplar inclus, 1 pag. prezentare cu 1 poza, 3 pagini text sectiunea V.
- xxxxx invitatii dv de la lansari etc., care au scris despre dv sau care doresc, pur si simplu, sa fie in acest dictionar, 1 exemplar inclus, 1 pag. prezentare cu 1 poza, 3 pagini text sectiunea V.
- Exista si posibilitatea rezervarii unor exemplare prin plata anticipata, xxxxx exemplarul (daca pretul va fi altul, se va achita diferenta in plus catre editura sau returna catre autor, dar nu una mai mare de xxxxx exemplarul; daca un ex. va costa mai mult de xxxxx, va suporta editura diferentele pentru exemplarele comandate).
- De asemenea, va rugam sa participati cu informatii si financiar la realizarea paginilor dedicate membrilor de onoare. Fiecare doneaza cat poate si cat doreste pentru aceasta sectiune (Marcel Crihana, Dragomir Magdin, Olimpiu Radu, Gheorghe Onea, Gheorghe Duta-Miclosanu, Ioan Nistor, Victoria Elena Milescu, pictorita Ana Aura Babeanu s.a.).
- In fine, va rugam sa anuntati proiectul si persoanelor care nu mai tin legatura cu noi, dintr-un motiv sau altul, dar fac parte din “istoria” cenaclului Perpessicius.
In acest sens, va rugam sa pregatiti:
- 1 fotografie portret (plus 1 de cenaclu),
- Bio-bibliografie pe scurt;
- Referinte despre dv;
- Textele selectate pentru sectiunea V – pot fi si in manuscris;
- Sugestii, propuneri;
- Contributia in bani si un biletel cu nota de comanda (o puteti scrie de mana) in care specificati: NUME SI PRENUME COMPLET, CNP, SERIA SI NR CI, ELIB. DE, LA DATA, ADRESA DIN CI (acestea pentru contractul lucrarii colective, facturi si chitante, formulare CIP); sectiunea la care va incadrati, nr. pagini, suma achitata, nr. de exemplare dorit (in plus fata de cel inclus), data, semnatura.
Taxa de timbru literar va fi achitata de catre editura.Termenul limita este 15 noiembrie. Va asteptam.
joi, 2 septembrie 2010
Editare si publicitate revista
- format A4
- 36 pagini alb-negru - hartie 80gr/ mp
- cop. I, II, III, IV policromie - carton lucios 250gr/ mp
- capsata
_________________________________________________
Contributii ale autorilor/ publicitarilor/ sponsorilor pentru aparitia textelor si reclamelor in regie de autor
- 50 ron - 1 pag. publicata + 3 exemplare revista
- 250 ron pentru nr. dedicat (aniversar, omagial, publicitar etc.), max. 6 pagini interior pentru acelasi autor si doua coperte, plus mentiunea pe cop.I (suma pentru care se primesc si 3 exemplare revista)
- autorii care au mai putin de o pagina publicata (la cererea lor, nu la propunerea editurii) au obligatia de a se abona la doua exemplare din numarul in care apar textele semnate de ei (la pretul de 10 ron/ ex.); plata abonamentului se face integral in avans, odata cu predarea materialelor pentru publicare
- autorii care semneaza mai mult de doua pagini/ numar sunt mentionati la caseta tehnica,redactori-colaboratori
- publicitate interior (reclama): 50 ron/ pag. A4, alb-negru;
30 ron A5; 20 ron caseta 10x15cm (vert.)
- publicitate coperte: 100 ron (II, III), A4, policromie;
150 ron (IV); 75 ron - caseta pe cop. I (10x15cm)
Nota:
Editura isi rezerva dreptul de a refuza publicarea unor texte sau reclame (sau colaborari in ansamblu), indiferent de intentia de plata, daca acestea nu corespund principiilor si standardelor de calitate promovate.
Materialele nepublicate nu se inapoiaza.
Servicii editare
Consiliere editoriala: 150 ron/ 100 pagini proza A4
200 ron/ 100 pagini poezie
Prefata, postfata, cuvantul editorului: 100 ron/ doua pagini A4
Cuvant de intampinare, recenzie, cronica pentru publicare in reviste de cultura: 100 ron/ 1 pagina A4
Culegere text literar: 5 ron/ pagina A4 proza
3 ron/ pagina A4 poezie cu vers de max. 10 cuvinte
Culegere text neliterar: 7,5 ron/ pagina plina A4 proza
Corectura de litera: 50 ron/ 100 pag. proza A4
75 ron/ 100 pag. poezie
Corectura de specialitate: 100 ron/ 100 pag. proza A4
150 ron/ 100 pag. poezie
300 ron/ 100 pag. texte neliterare (cu terminologie stiintifica, tehnologica, teologica, filosofica etc.)
Traducere (limba engleza, franceza, italiana): 15 ron/ pagina A4 proza
20 ron/ pagina A4 poezie cu vers de max. 10 cuvinte)
Corectura finala inainte de BT:
Limba romana: 50 ron/ 100 pag. proza A4
75 ron/ 100 pag. poezie
Limba straina: 100 ron/ 100 pag. proza A4
150 ron/ 100 pag. poezie
Tehnoredactare carte text (fara imagini, scheme, grafice, semne speciale etc.): 100 ron/ 100 pagini A5
Note:
1. Editura isi rezerva dreptul de a asigura autorilor si sponsorilor serviciile specialistilor angajati permanent sau colaboratorilor alesi de catre editura in functie de fiecare lucrare in parte. Daca beneficiarul opteaza pentru un specialist din afara editurii, aceasta nu-si asuma obligatia de a negocia si obtine aceleasi preturi pentru serviciile prestate si nu suporta diferenta de costuri.
2. Plata pentru oricare din aceste servicii se face in avans de 60% din pretul total si 40% la predarea lucrarii.
marți, 31 august 2010
Cele mai recente aparitii
Se afla sub tipar: Caviarul cainelui de lupte de Serban Margineanu (proza politista).
Acestea vor fi lansate in cadrul Zilelor Editurii, respectiv al atelierului de creatie Perpessicius.
vineri, 6 august 2010
luni, 17 mai 2010
Dragi colegi şi prieteni,
Redacţia editurii Perpessicius şi a revistei de cultură Paradox a hotărât realizarea unor numere omagiale ale publicaţiilor noastre (Paradox, Manuscris, Vârste şi trepte) dedicate mentorului nostru şi, în funcţie de materialele disponibile, a unei antologii de “interviuri” şi “convorbiri” despre personalitatea, viaţa şi opera acestui om de cultură şi profesor de literatură român (antologie care va face parte ulterior dintr-o monografie).
De asemenea, vom realiza şi un album omagial. Toate acestea vor avea atât o variantă tipărită, cât şi una electronică şi virtuală.
În acest sens, am început să adunăm la redacţie articole, recenzii, cronici, fotografii, autografe, scrisori, înregistrări video etc., orice fel de “urme” ale trecerii lui Marcel Crihană prin viaţa celor care l-au întâlnit şi cunoscut.
Dacă doriţi să participaţi la acestea, vă rugăm să ne scrieţi - cât puteţi de curând - pe adresa:
ADELA CRIHANĂ, Bucureşti, sector 3, Bdul 1 Decembrie 1918 Nr. 72, Bl. VN5, Sc. A, Et. 3, Ap. 14, O.P. 72, cod 032469; E-mail: adelacrihana@yahoo.com, sorinadascalu@gmail.com.
Telefon: 021.639.34.11.
Redacţia îşi rezervă dreptul de a distribui materialele primite de la dv, conform conceptului editorial, în mai multe sau în toate publicaţiile ce urmează a fi realizate şi de a refuza publicarea unora din acestea, dacă nu corespund standardelor de valoare urmărite de editură.
Termenul limită de predare este 1 iulie 2010. Termenul de apariţie este octombrie 2010, de Zilele Editurii (Sf. Dimitrie).