vineri, 12 noiembrie 2010

Pentru un prieten...

De 13 noiembrie:

http://www.youtube.com/watch?v=XhnRIuGZ_dc

marți, 9 noiembrie 2010

Lansare carti

La Biblioteca Metropolitana Dimitrie Cantemir, a avut loc ieri, de Sarbatoarea Sf. Mihail si Gavriil, lansarea a doua carti aparute la Editura Perpessicius: De ce nu sunt ateu de Cristian Mihai Pomohaci si Laguna albastra de Maria Niculescu. In doua maniere diferite (prima, jurnal; a doua, sonet, rondel si sonet-acrostih), cele doua carti au ca tema centrala relatia omului contemporan cu Divinitatea.
Sandu Stefanescu si intreg auditoriul au adus un ultim omagiu poetului Adrian Paunescu.
Un grup de elevi ai Colegiului National Dimitrie Cantemir au prezentat un superb spectacol (scenete avand ca subiect principal creatia si creatorul, lectura, atitudinea fata de cultura si carte, "filosofia vietii").
Au fost acolo, alaturi de cei doi autori, Sorina Crihana Dascalu si gazdele evenimentului, membri ai cenaclului Perpessicius, cadre didactice, studenti, elevi, familia, prietenii, colegii de catedra, dar si persoane sosite la biblioteca pentru imprumut carti, care au dorit sa asiste si la activitatea desfasurata, pentru a-i putea intalni pe scriitorii si poetii prezenti.

Va asteptam la intalnirile cenaclului Perpessicius, in ultima vineri a fiecarei luni, de la 16.00, tot la Biblioteca Dimitrie Cantemir.